Dodik ga izvrijeđao, Konaković “nije impresioniran”: Evo šta je poručio

Nakon što je predsjednik RS-a Milorad Dodik jučer izvrijeđao ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića, on je danas prokomentarisao Dodikove navode.

– Dodika je kako vidim mnogo iznervirala moja posjeta i boravak u Sjedinjenim Američkim Državama? Ulični rječnik, nejasne poruke, visok ton. Ne ostavlja neki poseban dojam, mene barem ne impresionira. Elaboriraću to ovih dana, poručio je putem platforme X Elmedin Konaković.

Podsjetimo, Dodik je jučer odgovario na pitanje novinara o izjavo Konakovića, a veznoj za to da ruski utjecaj u RS-u pravi probleme svima u BiH.

– Pa njemu naravno treba da se obračunava sa Republikom Srpskom. Ali nisam znao da je toliko glup kada sve to svodi na Rusiju. Ni Tito sebi nije dozvoljavao da ode u Ameriku 20 dana i da šepuri se po svijetu a ovdje ostavi neriješene probleme. Gdje je bio 20 dana, šta je radio i o čijem trošku. Preko 20 dana po Americi. I tamo dobacuje i sve negativno priča o RS, pokušava je predstaviti kao problem, što pokazuje da je napustio politiku zajedničkog djelovanja, da krši političke koncenzuse oko nekih stvari, poručio je Dodik.