DODIK I DALJE NE SKRIVA ODUŠEVLJENJE SASTANKOM S ERDOGANOM: “Ono što meni daje raspoloženje jeste da je na toj trasi dogovoreno…”

“Izgradnja autoputa Beograd – Sarajevo – Beograd doprinijeće napretku cijelog regiona, a posebno BiH”, izjavio je za RTRS predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Komentarišući, jučerašnji sastanak u Ankari sa turskim predsjednikom, naglasio je da je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan spreman da kroz BiH, izgradi i krak gasovoda “Turski tok”, ali da je autoput prioritet.

– Dogovoreno je da nastavimo aktivnosti operacionalizacije projekta autoputa što je za nas veoma važno. I ono što meni daje raspoloženje jeste upravo to da je na toj trasi dogovoreno jednako će se finansirati izgradnja gasovoda, koji se nastavlja na ovaj “Balkanski”, to jeste “Turski tok”, koji bi trebalo da dođe u Republiku Srpsku, a i naravno jednim krakom da ide prema Federaciji BiH. Da se napravi jedan kružni dotok gasa koji bi trebao da omogući dobro snabdijevanje kao preduslov za jačanje investicija – rekao je Dodik.