DODIK IMA GLAVOBOLJU: Kako skinuti tablu sa imenom zločinca, a da u javnosti bude drugačije prikazano…

Javna ustanova Studentski dom na Palama tako se službeno naziva, iako se na ulazu u studentski dom nalazi tabla na kojoj se vidi ime prvog predsjednika Republike Srpske, Radovana Karadžića, postavljeno po naredbi Milorada Dodika.

Ovo je služilo Miloradu Dodiku u prethodna dva izborna ciklusa, jednom kada je to objavio prije općih izbora 2014. i drugi prije lokalnih izbora 2016., kada je on i Karadžićeva obitelj Službeno otkrio ploču, objavljujući da je to Studentski dom koji nosi ime Radovana Karadžića.

Evo još jedne potvrde da Dodik govori jedno, a radi drugo, piše TVBN.

Očito nije očekivao da će se zbog te table naći pod pritiskom međunarodne zajednice, koja mu je dala rok da do maja skine za njih “sporni” natpis sa studentskog doma u Palama.

Od početnog prkosa i odbijanja, u nedavnom intervjuu jednoj sarajevskoj televiziji Dodik je ostavio mogućnost da će to neko i uraditi.

“Neću skinuti ploču s Radovanim imenom! Nisam ja fizički radnik”, rekao je tada Dodik.

Prema neslužbenim saznanjima, Dodikovi lojalisti pokušavaju pronaći način u Istočnom Sarajevu da to učine, a da im se u javnosti ne pokaže drugačije.

Uklanjanje “sporne” ploče iz Studentskog doma trebali bi zatražiti studenti zbog spašavanja Milorada Dodika od sankcija međunarodne zajednice.

Prema saznanjima, tim je povodom u Istočnom Sarajevu održan niz sastanaka, a na jednom sastanku došlo je do podijeljenog i verbalnog sukoba među studentima, koji bi slijedili zahtjev.

I dok se sve to drži u strogoj tajnosti, izvjesno je da Dodikovi odani ljudi pokušavaju iznaći način kako ukloniti ploču i sačuvati Milorada Dodika blama s jedne i sankcija s druge strane.