Dodik isprozivao Džaferovića: To što on govori znači da je BiH neodrživa, budućnost mladih ovdje nije u BiH, već u RS-u

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik posjetio je danas Jahorinu u okviru pokretanja projekta besplatnog boravka za maturante svih škola u RS-u na ovoj bosanskohercegovačkoj planini. No, ni ovakav događaj nije bio bez političkih poruka.

Na kraju konferencije za novinare, Dodik se osvrnuo na govor Šefika Džaferovića na manifestaciji “Obrana BiH-Igman 2022”, gdje je rekao da ideološke i političke pristaše organizatora genocida i udruženog zločinačkog pothvata polako ostaju sami.

“Koja budala. Ja mislim da je to blesavo, to mogu samo reći ljudi koji su izopćeni iz logičkog ponašanja. RS nikada nije bila sama, nikada nije bila jača i bolje stajala. Nismo nikada imali više svojih prijatelja”, rekao je Dodik.

Također, naglasio je kako BiH neće uvoditi sankcije Ruskoj Federaciji što je potez koji je ocijenio kao izuzetno dobar.

“Ja mislim da dugoročno dobijamo. Nećemo uvesti sankcije Rusiji. Ne želimo da na taj način gledamo svijet. Rusija je naš partner, ekonomski i politički. Oni zaslužuju pažnju. Ne želimo prekidati saradnju sa zemljama EU zbog Rusije, a ako oni žele da prekinu s nama zbog toga, neka prekinu”, poručio je Dodik.

Na kraju, ponovno se osvrnuo na Šefika Džaferovića te je naglasio kako njegove izjave jasno pokazuju da je BiH neodrživa.

“To što Džaferović govori znači da je Bosna neodrživa. Budućnost mladih ovdje nije u BiH, već u RS-u. Ona mora biti mjesto okupljanja svih nas za budućnost. Moramo otvoreno pričati o tim stvarima. Da li je moguće da BiH opstane ili da se raziđe na miran način. Bošnjaci žele da ona bude takva što će majorizirati Hrvate, Srbe disciplinovati da napuste sve što grade. Graditi ovo jeste slati poruku da hoćemo da opstanemo na ovim prostorima. Nema potrebe za prijetnjama”, zaključio je Milorad Dodik.

Prošli članakSDA Bratunac poziva Bošnjake da glasaju za opoziv radikalnog načelnika: Oni koji lobiraju za njega, rade to iz ličnog interesa
Sljedeći članakKapije BiH moraju biti dobro čuvane i zaključane, u komšiluku žive opasni hegemonistički luđaci