Dodik je pozvao na proslavu neustavnog Dana RS-a, a onda su uslijedile reakcije: “Koje republike – ti živiš u državi BiH…”

Milorad Dodik, predsjednik RS, pozvao je sve građane manjeg bh. entiteta na proslavu 9. januara, neustavnog dana RS – a onda je uslijedila bura reakcija na društvenim mrežama.

“Dan RS praznik je u kojem učestvuju predstavnici legitimnih institucija RS. RS nema namjeru da mijenja svoje politike u vezi sa poštivanjem Ustava BiH, kojem ostaje privržena, kao i ostanku u BiH na bazi Ustava”, napisao je Dodik na Twitteru.

“Srpska nema namjeru da mijenja svoje politike u vezi sa poštivanjem Ustava BiH, kojem ostaje privržena, kao i ostanku u BiH na bazi Ustava, poručio je Dodik te pozvao građane da 9. januara u Istočnom Sarajevu svojim prisustvom „veličanstveno obilježe Dan Republike, koja je više nego ikada sigurna u svoje potencijale. – Živjela Republika Srpska, srećan joj Dan“!

“Republika Srpska živi godinama i decenijama više nego neke državne zajednice u prošlosti na ovim prostorima”, naveo je Dodik.

On je kazao da je Dan Republike Srpske praznik u kojem učestvuju predstavnici legitimnih institucija Republike Srpske, te da RS nema namjeru da mijenja svoje politike u vezi sa poštivanjem Ustava BiH, kojem ostaje privržena, kao i ostanku u BiH na bazi Ustava.

“Neustavna BiH nas ne zanima, pogotovo ona koju bi modelirale strane sudije Ustavnog suda BiH i lažni visoki predstavnik. Pozivam na razgovor i dogovor u BiH. Moramo vratiti na dnevni red sva pitanja koja su od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma postavljena na nakaradan način. To je pitanje koje mi postavljamo kao strana”, poručio je predsjednik RS-a.

“Presjedniče dragi naš”, “Rahmetli RS, ako Bog da”, “Kako ti napreduje gradnja po Novom Sadu lopovčino?”, “Treba staviti ponudu na sto bosanskim muslimanima, Hrvatima i dijelu MZ koji ih podržava: Ili povratak na stanje po Dejtonskom mirovnom sporazumu ili proglašenje pune nezavisnosti Republike Srpske sa granicama prije potpisivanja DPA. To je glas srpskog naroda u BiH”, “Koje republike frendu. Ti živiš u državi Bosni i Hercegovini i tako se trebaš ponašati, poštujući njene zakone, granice i raditi sve ono što će ovu državu učiniti boljom a ne ponašati se kao dijete u osnovnoj školi”, samo su neki od komentara koji su uslijedili nakon Dodikove objave na Twitteru.

Prošli članakVučić: ‘Momci, prijavljujte se u vojsku, plaće će biti ogromne, naoružavamo se ozbiljno…’
Sljedeći članakFormiran Štab bezbjednosne akcije Dan Republike 2023. kojim rukovodi direktor policije RS-a: Šta se sprema na entitetskoj liniji?