DODIK KRITIKOVAO KOMŠIĆA I DŽAFEROVIĆA: “Ispali su smiješni… ako su ovim htjeli da se dodvore Bošnjacima muslimanima, nadam se da će im znati objasniti…”

Dodik je rekao da su “sve što su, eventualno, imali da primjedbuju ruskom šefu diplomatije, dva člana Predsjedništva mogla su da to učine direktno”.

Predsjednik Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je da su dva člana Predsjedništva, Šefik Džaferović i Željko Komšić, ne sastajanjem s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovom i njihovim nedoraslim ponašanjem nanijeli štetu upravo onome što su službeno predstavljali, naime Bosni i Hercegovini, koja je imala čast da je posjeti jedan od najvećih svjetskih diplomata.

– Što bi mi trebalo nekoliko sati da ministru vanjskih poslova Ruske Federacije objasnim o Bosni i Hercegovini, Komšiću i Džaferoviću pokazali su svojim nedolaskom na sastanak. Ako su mislili da ocrnjuju jednu od svjetskih velesila, ispali su smiješni i pred svojim narodom i na svjetskoj političkoj sceni – naglasio je Dodik.