Dodik: Na skupu nije iskazana nijedna riječ mržnje

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH rekao je da mu je drago jer je prisustvovao veličanstvenom skupu, kao što je ovaj koji je organizovala Boračka organizacija Republike Srpske.

– Veličanstven i dostojan skup gdje nije iskazana niti jedna riječ mržnje prema bilo kome. Ovo je narodna Republika i narod ima pravo da je brani putem svojih predstavnika, ali i na ovaj način – rekao je Dodik.

Istakao je da je na skupu bilo preko 20.000 građana.

– Narod se okupio i pokazao da je za Republiku Srpsku. BORS je organizovao ovaj veličanstven skup, a ja sam ga podržao – rekao je Dodik.

“Došlo je ljudi iz cijele RS, nisu štedjeli vrijeme. Želim svima sretan povratak kući, mnogi su došli iz raznih krajeva, ponosan sam na istinske patriote”, izjavio je Dodik.

“O imovini je već odlučeno, nema se šta o njoj odlučivati, u Dejtonu a prije toga u New Yorku i Ženevi kada je rečeno da teritorija RS čini 49 posto BiH i sve ono što pripada BiH je izričito dato Ustavom”, kazao je Dodik i dodao:

“Sada se raznim blefiranjem međunarodnog faktora u kontinuitetu, od Paddyja Ashdowna do danas pokušavaju vraćati to pitanje do danas. O tome nema dijaloga, ovo je jasna poruka naroda, imovina pripada RS i tako će ostati. Nikakve strane intervencije, lažni predstavnici, sudije koje sude mimo prava, oni su inkvizicija za RS i motivisani jednom željom, a to je da naštete RS. BiH nije ta koja je vlasnik imovine, o tome se jedino može razgovarati između entiteta“.