DODIK O SLUČAJU CIKOTIĆ: “Tužilaštvo neka radi svoj posao, očigledno je da tu ima…”
“Tužilaštvo neka radi svoj posao. Očigledno je da tu ima mnogo nastojanja, da nije bilo sve adekvatno rađeno”, rekao je Dodik.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je, povodom najave da će Selmo Cikotić biti vraćen u optužnicu za ratne zločine nad Hrvatima u Bugojnu, da Tužilaštva BiH treba da radi svoj posao.

– Tužilaštvo neka radi svoj posao. Očigledno je da tu ima mnogo nastojanja, da nije bilo sve adekvatno rađeno – rekao je Dodik novinarima u Banjoj Luci.

On je ukazao da stanjem u pravosuđu vlada opšte nezadovoljstvo, ali da vjeruje da će uspjeti da vrate povjerenje društva.

– Ovo kako je do sada rađeno u pravosuđu, zaista nije valjalo – rekao je Dodik.

Selmo Cikotić, ministar sigurnosti, odlukom Tužilaštva BiH bit će vraćen u optužnicu za ratne zločine protiv hrvatskog civilnog stanovništva na području Bugojna.

Cikotić se vraća u optužnicu za ratne zločine protiv civilnog stanovništva u predmetu “Dževad Mlaćo i ostali”, iz koje je nezakonito brisan prije dvije godine, mimo saglasnosti hrvatskih žrtava, piše današnji zagrebački “Večernji list”, izdanje za BiH.