Dodik odgovorio Nelsonu: Dosta je i Vas i vašeg miješanja u unutrašnje stvari BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je američkom ambasadoru u BiH Ericu Nelsonu da je “dosta miješanja u unutrašnje stvari zemlje u kojoj je ambasador”.

Na upit Srne da prokomentira Nelsonovu izjavu da su “sankcije moguće protiv onih političara koji podrivaju napredak na Zapadnom Balkanu, kao i protiv onih koji ih podržavaju u tome”, Dodik je odgovorio da je dosta njegovih lekcija koje drži svojim domaćinima.

“`Dosta je, ovdje se mora stati, gospodine Nelson zar ne mislite da se ovo odnosi i na Vas? Dosta je Vašeg miješanja u unutrašnje stvari zemlje u kojoj ste ambasador. Dosta je Vaših lekcija koje držite svojim domaćinima”, istakao je Dodik.

Dodik je poručio Nelsonu i “da je dosta da ćuti kada drugi kleveću Srbe da su loš narod, nazivaju ih ‘genocidašima’, a veoma je glasan kada se ‘navodno’ drugima, prema njegovom mišljenju, nešto kaže”.

“Dosta je, gospodine Nelson, da ćutite kada drugi sakupljaju oružje ‘za ne daj Bože’ i kada prizivaju nekakvu svoju osvetu. Slažem se, gospodine Nelson, da je dosta da nam dovodite nelegalne međunarodne namjesnike, dosta je da glumite da štitite Dejtonski sporazum, a masovno kršite u kontinuitetu sve njegove odredbe”, istakao je Dodik.

On je poručio i “da je dosta da Nelson uporno radi protiv Srba”.

“Dosta je, gospodine Nelson, da glumite demokratu a podržavate dugogodišnju praksu nametanja zakona, bez ikakvog osnova, neizabranog stranca, kojeg Vi i Vaša zemlja podržavate. Dosta je, stvarno dosta! Previše dosta”, poručio je Dodik ambasadoru SAD u BiH.