Dodik ponovo o Dejtonskom sporazumu: Zakukao i zbog svoje “zle sudbine”!

Milorad Dodik, predsjednik RS-a, putem svog profila na društvenoj mreži X, oglasio se povodom ogdišnjice potpisivanja Dejtonskog sporazuma.

Kao i u mnogim prilikama ranije, kada je govorio o situaciji u našoj zemlji, državu BiH naziva državnom zajednicom, o BiH govori kao o državi koja ne može da funkcioniše, međunarodne predstavnike naziva kolonizatorima, te na kraju ponavlja “mantru” o mirnom razlazu BiH. Samo u jednomje upravu, RS je priznanje da uopće postoji dobila tek u Daytonu, 21. novembra 1995. godine. Podsjećamo, do tada se RS tretirala kao paradržavna tvorevina na teritoriji BiH.

– Republika Srpska obilježavajući datum parafiranja Dejtonskog mirovnog sporazuma obilježava dan svog međunarodnog priznanja.

Dejtonski sporazum je međunarodni sporazum i time sastavni dio međunarodnog prava. Republika Srpska je kroz SR Jugoslaviju potpisala Opšti okvirni sporazum i sve anekse, što je kasnije poslužilo Venecijanskoj komisiji da utvrdi da Republika Srpska ima međunarodno priznat status jer je potpisnica međunarodnog ugovora.

Državna zajednica BiH već 28 godina pokazuje nesposobnost da funkcioniše, za razliku od Republike Srpske koja je sposobna da funkcioniše uprkos pritiscima i napadima.

Republika Srpska od Dejtona nema nijednu godinu u kojoj bi mogla da se posveti razvoju i stabilnosti.

BiH se nalazi u kolonijalnom statusu i kolonijalni upravnici koji stoluju u Sarajevu pokušavaju raznim mahinacijama da dovedu Srpsku u poziciju prazne ljušture koja ne bi imala smisao.

To se najbolje vidi kroz proces koji se pokušava sprovesti, kroz proces javne imovine. Javna imovina po Dejtonskom sporazumu pripada entitetima.

Danas se za kršenje Dejtonskog sporazuma optužuju oni koji oduvijek brane slovo ovog sporazuma.

Vidimo na koji način se vrši satanizacija Republike Srpske. Da li je moguće da se sva rukovodstva Republike Srpske i srpskog naroda na ovim prostorima satanizuju i kriminalizuju do mjere progona kroz razne međunarodne, pa i lokalne pravosudne institucije.

Gotovo da nije bilo važnog političara u Srpskoj u ovih 28 godina da nije imao problem s međunarodnom kolonijalnom upravom.

Republika Srpska ne planira secesiju, ali će se BiH sama mirno raspasti.

Nametanje visokog predstavnika smatramo korakom bliže mirnom razlazu BiH i BiH će, nažalost, imati epilog mirnog razlaza, objavio je Dodik.

Prošli članakJe li ovo kraj dobrih odnosa Dodika i Čovića: “Sad ćemo vidjeti kakvu će gospođa Krišto imati podršku srpske strane…”
Sljedeći članakIzraelski ministar odbrane uoči potpisivanja sporazuma s Hamasom: Čekaju nas teške odluke