Dodik ponovo o ‘raspadu BiH’: “Danas je to realno! Nije bitno što Bošnjaci neće nego što mi hoćemo”

U velikom intervjuu za Nezavisne novine, Dodik je govorio i o pandemiji koronavirusa, istakao je da zdravstveni sistem nije ugrožen, ali da su zdravstveni radsnici premoreni nabavci vakcina, Covax sistemu i tome kako je BiH prevarena, odnosu EU, Energetskoj zajednici jugoistočne Evrope, stanju u SNSD-u, odnosima sa opozicijom…

Pored svega dotakao se i teme koja, nakon svih ovih godina Dodika i dalje drži na političkoj sceni, a to je tema mogućeg raspada Bosne i Hercegovine.

Na pitanje da li zaista vjeruje da može doći do mirnog raspada BiH, Dodik je odgovorio: “To je realno”.

– Da. Danas je realno. Neće Bošnjaci! Nije pitanje njihovo “neće”, već naše “hoću”. Sve više ljudi u Evropi i svijetu vidi da ovo ne ide nigdje, osim nekoliko pojedinaca koje plaćaju bošnjački i muslimanski lobiji po Americi i oni pričaju istu priču godinama. Međunarodna zajednica sada insistira na reformama kao što su VSTS i javne nabavke. Oni su to napravili, i taj VSTS i javne nabavke, i sada hoće da mi popravljamo njihove bljuvotine i onda kažu da je to vrhunska stvar na putu ka EU. Oni sada hoće da mi legalizujemo njihova kršenja Ustava, a mi to nećemo i insistiraćemo da se VSTS vrati pod nadležnost entiteta.