Dodik ponovo tendenciozno: SDA je nastala u džamiji, Bakir i dan danas tamo regrutuje svoje članove

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik kazao je da Bakir Izetbegović treba biti posljednja osoba na svijetu koja će govoriti o miješanju vjerskih zajednica u politički život. Dodako je kako je stranka njegovog “pokojnog babe” u suštini nastala u džamiji te da se tamo i dan danas regrutuje članstvo.

– Zna se da su Bakiru džamije i danas govornice sa kojih se šalju partijske i političke poruke, rekao je Dodik dodavši kako džamija u BiH određuje pobjednika među bošnjačkim političkim tijelom.

Dodik je rekao da je kvalifikacija Srpske pravoslavne crkve kao vjerske zajednice koja proizvodi konflikte izraz otvorenog neprijateljstva prema pravoslavnim kršćanima najprije u BiH, a onda i šire.

– Ako postoji vjerska zajednica sa čije adrese se ovdje pozivalo na mir i suživot to je SPC, koja svoju hrišćansku misiju provodi na jedan društveno poželjan način, ne ugrožavajući bilo koga. U BiH se najčešće dizala buka zbog stavova Islamske vjerske zajednice, a nikada stavova SPC. Jasno je i na čijoj adresi stanuje netolerancija, naglasio je Dodik.

Dodik je ukazao da napadom na SPC Izetbegović nastavlja i da se dodvorava biračima ne bi li vratio poljuljano povjerenje i uticaj među muslimanima, prenosi Srna