Dodik poručio Bećiroviću: Ne brini o RS-u, jedino zlo koje je snašlo BiH je unitarizam sa temeljima islama

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović nije izabran na području Republike Srpske, te da ne zna šta on ima sa odlukama koje donosi RS-

Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu Bećirovića da se Vlada RS-a, kako kaže, “neovlašteno miješa u spoljnu politiku BiH i da donosi tragikomične odluke o prekidu odnosa sa diplomatama SAD i Velike Britanije u BiH”, Dodik je odgovorio da Bećirović ne bi trebalo da brine za Republiku Srpsku i da ima dio FBiH gdje je biran, pa neka tamo radi šta misli da treba.

“Mene može zvati kako želi ako mu to snižava nivo frustracija, ali Republiku Srpsku ne može tretirati kako želi, niti govoriti u njeno ime”, rekao je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske istakao je da je jedino političko zlo koje je zadesilo Bosnu i Hercegovinu unitizam, utemeljen na političkom islamu, a potaknut od Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije, i ko god da je biran od muslimana mora da se ponaša u skladu sa time, pa i Bećirović.

“Republika Srpska ne može nikada pristati na takav koncept BiH i ne bi trebalo da taj koncept ima podršku civilizovanog svijeta. Republika Srpska je nastala 9. januara 1992. godine i kao strana ušla je u pregovore u Dejtonu tako da raspadom dejtonske BiH ostaju konstituenti od kojih je 1995. i sastavljena”, poručio je Dodik.