DODIK POTPUNO VAN SEBE: Visoki funkcioneri SNSD-a tokom kampanje opljačkali i SNSD!?

Milorad Dodik potpuno je van sebe, visoki dužnosnici SNSD-a opljačkali su SNSD tokom predizborne kampanje.

O čemu se radi? Tokom kampanje za gradonačelnika Bijeljine, sjedište stranke izdalo je milion maraka, koje je narod prethodno opljačkano, s jasnom direktivom da se sav opljačkani novac uloži u kampanju Miće Mićića lično, ali ne stranke jer vodstvo SNSD-a zna da njihov kandidat gubi na izborima.

Taj je milion prikupljen kako bi kupnjom glasova pokušao preokrenuti situaciju birača.

Međutim, Nedeljko Ćorić, predsjedavajući bijeljinskog Gradskog vijeća, odlučio je ne uložiti milion KM u Mićića, već u sebe, pa je samo trebao uzeti novac i odnijeti ga iz RS-a. Tamo ga je podijelio s još dvojicom “bliskih suradnika”, napisao je na svom blogu Slobodan Vasković.

Za Mićićevu bonus-kampanju nije otišao niti jedan jedini fening. Mićića je pobijedio Ljubiša Petrović.

Dodik je saznao da je Ćorić, visoki dužnosnik SNSD-a, zajedno s još nekoliko njemu bliskih hohštaplera, ukrao novac iz SNSD-a, koji je grupa prethodno opljačkala od ljudi, i pozvao ga da prijavi, Piše Slobodan Vasković.

Nije poznato da li se Ćorić proveo kao i Srđan Rajčević, koji je patosiran u izbornoj noći, ali je poznato da je Dodik rekao Ćoriću da će se s njim lično pozabaviti, čim posmjenjuje kadrove Nenada Nešića.

U Bijeljini je nakon izbora došlo do sukoba unutar Gradskog vijeća SNSD-a; Radovan Visković pokušava smiriti stvari, ali prilično je nespretan, a Dodik će sve morati zabaviti.
Dodik je bio toliko ogorčen nakon gubitka Banja Luke i Bijeljine, kao i pljačke SNSD-a da je ta grupa krala građane, da je, u najužem krugu, rekao da će on osobno voditi. sljedeća kampanja “sa samo četiri odana suradnika”.