Dodik: Sa Vučićem sam razgovarao o mogućnosti raspada BiH, prije rata u Ukrajini bilo nam je lakše…

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da se priča ministrice vanjskih poslova u Savjetu ministara Bisere Turković o navodnoj secesiji Republike Srpske prolazi na Zapadu bez obzira na to koliko bila lažna jer je stereotip koji je napravljen o Srbima u prošlom ratu samo probuđen i malo razbuktan.

Dodik je istakao da se za to što je BiH u ovom trenutku nepovratno podijeljena bez mogućnosti da ponovo bude sastavljena, pokušava optužiti Republiku Srpska.

– Mi smo pominjali mogućnost da se BiH raspadne kao zemlja ako ne nađe svoj unutrašnji dogovor. I danas tako mislim. BiH sve manje ima unutrašnji dogovor o bilo čemu i navika muslimana da rješavaju stvar tako što će animirati zapadnjake prije svega, Britaniju i druge, je navika koju upražnjavaju, rekao je Dodik nakon sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Povodom izjave Bisere Turković da međunarodna zajednica priprema dodatne mjere protiv vlasti u Republici Srpskoj ako se “ne prestane sa secesionističkim namjerama”, rekao da je muslimansko političko Sarajevo bilo uspješno u proteklih nekoliko mjeseci u satanizaciji Republike Srpske i da im to i nije bilo teško jer je stereotip koji je napravljen još iz rata samo probuđen i malo razbuktan.

On je ocijenio da je razlog što Turković saopštava namjere međunarodne zajednice o daljnjim mjerama protiv vlasti u Republici Srpskoj taj što je jasno da muslimani pričaju više sa njima.

– Priznajem da nam je mnogo lakše bilo boriti se do prije ovog sukoba u Ukrajini. Sada je neka druga atmosfera i oni ubrzavaju priču protiv Republike Srpske, jer računaju da, dok je ovaj sukob u Ukrajini da im je stvorena okolnost u kojoj mogu da nas dodatno satanizuju, rekao je Dodik.