Dodik: Sarajevo uzalud čeka Bidena i njegove marince, budućnost RS-a je Srbija, a ne BiH, koliko god im to smetalo

– Oni u Sarajevu griješe kada misle da će nakon dolaska nove administracije u Washington Joe Biden šest mjeseci “parkirati u Bosni i Hercegovini” i dovesti svoje marince i bankare da sređuju stanje. To se neće dogoditi, kaže Milorad Dodik, predsjedavajući i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, uz vijest da ne postoji sila koja bi ukinula Republiku Srpsku.

U intervjuu govori i o tome zašto se ne može se porediti ideja o “velikoj Albaniji “i nastojanja srpskog naroda da se ujedini na Balkanu, o vezanosti Srba u BiH za Kosmet, o budućnosti Republike Srpske.

– Poslije vijeka velikih izazova za srpski narod pokušaćemo da u budućim decenijama na najbolji mogući način odredimo svoj status a on je po nama zajednica sa Srbijom, a ne neka imaginarna priča o BiH, svidjelo se to kome ili ne. Danas je to tabu tema – misle ako se ne priča neće se ni desiti. Mi u Republici Srpskoj vezujemo svoju budućnost za cjelokupni srpski narod, poručuje Dodik.

Kazao je kako Srbi ne smiju ostati bez svoje nacionalne linije.

– Mi ne smijemo da ostanemo bez jasne nacionalne linije a ona je – nacionalno okupljanje, zaštita srpskog identiteta, vjere i Republike Srpske i pravo da odlučujemo o svom statusu, da kao i svi narodi svijeta imamo na samoopredjeljenje koje je garantovano najvišim aktima UN. U međuvremenu, borba za ekonomski razvoj i što bliskiji odnos sa našim prijateljima, ističe Dodik, piše Sputnjik.