DODIK SE KONAČNO OGLASIO O IKONI: Otkrio kome će je javno vratiti

Prije službenog govora, Milorad Dodik najavio je na konferenciji za novinare da je tema obraćanje o zdravstvenom stanju predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, ali odgovarajući na pitanja novinara, konačno se prvi put oglasio o aferi “Ikona”.

Predsjednavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik napustio je danas bolnicu, te održao konferenciju za novinare nakon dvonedjeljne borbe sa koronavirusom.

O aferi “Ikona” Dodik je rekao sljedeće:

– Izmislili ste to iz FBiH i napravili lažnu priču. Ukrajina nikada nije pokrenula pitanje nestanka ove ikone. Ovo je obiteljska ikona. Ni dan danas organi vlasti nisu tražile ovu ikonu. Vaš je problem što ste dobili ulogu da izmislite priču. Ambasador je rekao “prema izvještajima medija”, koje medijske vijesti? Ikona je bila tamo, gospodin Lavrov mislio je da bi je trebalo vratiti. Sad ću nazvati ljude koji su mi dali ovu ikonu i vratiti je javno.

Ovdje nema ništa inkriminirajuće, ali vi izmišljate laži kako biste prikrili postupke Komšića i Džaferovića”, rekao je Dodik.