Dodik: Ovo je napad na Vučića, mene i RS

Očigledno je da je sve ovo sinhronizovano što se dešava i napadima na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, smanjujući njegovu pregovaračku poziciju za rješavanje problema Kosova, udarima koji dolaze i sa strane i iznutra, mnogim lažima koje su se dokazali prema njemu u prošlosti. Da na pričam prema meni i ljudima u Republici Srpskoj, istakao je Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, komentarišući odluke Valentina Inzka da zabrani negiranje genocida i drugih ratnih zločina i veličanje zločinaca.

– Pogledajte ovog smrada (Mirka) Šarovića šta je izjavio, da je Republika Srpska kriva što je Inzko nametnuo zakon. Ako neko ovdje misli da je to tako, onda smo izgubili svaku vrstu priče o svemu – naglasio je Dodik.

Prema njegovim riječima Srbija sa Aleksandrom Vučićem nikada nije bila stabilnija.

– Te mnoge laži koje su dokazane u prošlosti kao takve prema njemu su uperene zato što se Srbija uspjela sa njim na najviši nivo srpskog stanovišta, što je stabilna, napreduje na ekonomskom i svakom drugom planu, što je faktor mira, dijaloga i saradnje u regionu i što pomaže Srbe i izvan Srbije – rekao je Dodik.

Naglasio je da je i sam godinama bio izložen stalnim podvalama, napadima i pritiscima koji traju do danas.

– Kada nas pritišću da mi preuzmemo od Nijemaca “štafetu genocidnosti”, što je istorijska perverzija, jer smo mi u prošlom vijeku doživjeli dva genocida i najveće etničko čišćenje u Evropi nakon Drugog svjetskog rata – rekao je Dodik.

Dodik je rekao da su Srbi opet na tapetu.

– Meni je jasno da su Srbi ponovo na tapetu, i Srbija i Republika Srpska. Treba da se okupimo i zajedno se odbranimo od tih napada – poručio je Dodik.

On je naglasio da je Tužilaštvo BiH davno osporavano iz institucija Republike Srpske.

– Ono ne postoji u Ustavu. To je pravno nasilje. A dokle će postojati, dok ga mi ne odbacimo – istakao je Dodik.