Dodik u Srebrenici iskazao podršku Grujičiću: “Tu u miru žive Srbi i Bošnjaci”

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik boravio je danas u Srebrenici, gdje se susreo s načelnikom Grada Srebrenica Mladenom Grujičićem i potpredsjednikom Gradskog vijeća Srebrenica Milošem Milovanovićem.

Nakon sastanka, Dodik je rekao medijima da je Srebrenica stabilna politička struktura, istaknuvši da je Srebrenica mjesto gdje Srbi i Bošnjaci žive mirno.

“Načelnik Grujičić zaslužuje da on i njegov tim budu pohvaljeni. Na sastanku smo analizirali rad načelnika i veoma je važno da skupštinska većina podržava načelnika. Mi ćemo nastaviti da podržavamo projekte koji treba da budu realizovani”, istakao je Dodik.

Grujičić je rekao da je Srebrenica posebna sredina i da je teško voditi politiku i stvarati bolje uvjete za život svih građana.

“Dobili smo podršku, i uz podršku je mnogo lakše. Dobili smo podršku od gospodina Dodika za projekte koji trebaju da se realizuju u budućnosti. Zahvalni smo na podršci za naše projekte koji su od ključnog značaja za razvoj Srebrenice i opstanak stanovništva u našem gradu”, kazao je Grujičić.

Potpredsjednik Gradskog vijeća Srebrenica Miloš Milovanović rekao je da su Dodika upoznali sa stabilnošću parlamentarne većine.

“Imamo stabilnu skupštinsku većinu i SNSD-e će da podrži svoje kandidate. Stranačke probleme ćemo rješavati nakon izbora”, kazao je Milovanović.

Nakon posjete u Srebrenici, održan je skup SNSD-a i koalicije koja podržava smjenu sadašnjeg načelnika Opštine Bratunac Srđana Rankića.

Referendum za opoziv načelnika opštine Bratunac Srđana Rankića biće održan u nedjelju, 7. augusta.

Prošli članakKapije BiH moraju biti dobro čuvane i zaključane, u komšiluku žive opasni hegemonistički luđaci
Sljedeći članakTurković predstavljala našu državu na najvažnijim svjetskim multilateralnim skupovima: Istinu o BiH govorila na svjetskoj sceni