Dodik žali zbog odgođenog sastanka u Sarajevu: Od njih nikada ozbiljnih sagovornika, EU nije njihov cilj

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, oglasio se na društvenim mrežama nakon otkazivanja sastanka predstavnika vladajuće koalicije na državnom nivou.

Sastanak je trebao biti održan u zgradi Parlamenta BiH i na njemu se trebalo razgovarati o evropskim zakona. Međutim, isti je odgođen zbog ranije preuzetih obaveza lidera pojednih stranaka koje čine državnu koaliciju.

Dodik je, kako kaže, razočaran što do sastanka nije došlo iako je bio spreman krenuti za Sarajevo.

– Danas je u Sarajevu, u 14 časova, trebalo da održimo sastanak lidera stranaka partnera u vlasti na nivou BiH. Jutros smo saznali da na tom sastanku neće biti svi lideri partija koje čine to partnerstvo.

Mi iz Republike Srpske bili smo spremni da krenemo za Sarajevo, a onda vidimo da nije tačna priča sarajevskih političkih struktura da su evropska pitanja najvažnija tema ovog vremena.

Evropska unija nije iskreni cilj, kako to pokušavaju da predstave oni koji su najveći zagovornici ovih političkih teza, a ne pojavljuju se na sastanku.

Na bazi stalnih podmetanja i laži pokušavaju da naprave svoj “kvalitetan pristup” evropskom putu, a danas imaju druge prioritete. Od njih nikada ozbiljnih sagovornika, napisao je Dodik.