Dodiku se “priviđaju” britanski specijalci: Planiraju da me u pokretu pokupe i odvedu na neko nepoznato mjesto

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik i dalje pokušava plasirat informaciju o navodnim planovima za njegovu otmicu, a u posljednjoj izjavi je rekao da je sa četiri strane dobio identične informacije.

Prema njegovim riječima, ove informacije uključuju specijalne jedinice Velike Britanije koje ga planiraju odvesti na neko nepoznato mjesto.

Dodik je rekao da su oni shvatili da im je najbolje da ga sklone, pa su mu zaprijetili.

“Kada ovdje to zdravorazumski kažete, svi bi rekli – da li je to moguće? I svi bi zaključili da nije moguće. Ali, kod nas je moguće jer se to dešavalo prije deset godina, kupili su naše ljude, odvodili ih u kontejnere, po deset, petnaest dana, tri mjeseca, pet mjeseci, šikanirali ih, neki su prolupali od svega toga, i ništa”, rekao je Dodik.

Kako prenosi Klix, kao primjer je naveo Milovana Bjelicu, aktualnog načelnika općine Sokolac, koga su pokupili i odveli u kontejner, prenosi Klix.ba

“Upale svjetla, reflektore, grunu jaku muziku da ne može da spava i traže priznanje”.

Dodik je rekao da se osjeća sigurno u Srbiji i entitetu RS.

“Naravno da mene po zakonu obezbjeđuje policija Republike Srpske. Imam povjerenja u te momke, ali sam uvjeren da narod dobro razumije o čemu se radi i meni je to najvažnije”, rekao je Dodik.

Na pitanje s koje strane mu prijete, Dodik je odgovorio da oni imaju ambiciju da ga sklone iz izbornog procesa, ali su, kako je ustvrdio, vidjeli da opet dobija izbore i hvataju se za glavu od onih u Americi do Britanaca.