Dragan Čović: S predstavnicima ‘Trojke’ sastat ćemo se idućeg petka u Mostaru

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) i lider Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZBiH) Dragan Čović najavio je kako će se u petak, 24. marta, u Mostaru susresti izaslanstva stranaka okupljenih oko HNS-a BiH i oko stranaka “Trojke”.

Čović je kazao kako će nakon današnje sjednice Predsjedništva HNS-a BiH ovaj sastanak rezultirati dogovorom koji će otkloniti sve nesporazume između dvije političke grupacije.

“U taj sporazum ugradit ćemo precizno svaki resor u Vladi FBiH, svaku instituciju, a ima ih jako mnogo unutar Federacije, da znamo tačno kakvu ko ima obvezu od dva bloka prema toj instituciji. To bi naslonili na onaj sporazum koji imamo na razini države”, izjavio je Čović.

Govoreći o rokovima, prvi čovjek HNS-a je dodao kako očekuje da će posao oko imenovanja nove izvršne vlasti u Federaciji BiH biti završen do kraja aprila.

Predsjedništvo HNS-a na današnjoj je sjednici ponovno izabralo Božu Ljubića za predsjednika Glavnog vijeća ove organizacije, a Josipa Merdžu za sekretara HNS-a.