Drama u Livnu uoči dolaska Milanovića: Lakrdija sa svečanom sjednicom?

Na Linuxu se danas, uoči dolaska hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, odvijala prava drama.

Tako bi, kako je planirano, svečanoj sjednici trebao prisustvovati Milanović, a na sjednici je pozvan i čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Iz HRS-a su poručili da će sjednica biti prekinuta ako se oglasi Čović, pa je danas Kolegij Gradskog vijeća Livna otkazao službenu sjednicu. No, samo nekoliko sati kasnije, gradonačelnik Livna je rekao da će se sjednica nastaviti.

Predsjednica Gradskog vijeća Livna Hana Milak javno se ispričala braniteljima i braniteljskim udrugama zbog otkazivanja svečane sjednice, napomenuvši da je nemar rezultat dugogodišnje prakse održavanja ovakvih sjednica od strane Ureda gradonačelnika Livna, bez sudjelovanja Kolegija i Gradskog vijeća.

“Stoga je Kolegij Gradskog vijeća zauzeo stav i zaključio da se neće održati svečana sjednica 23. travanj zbog mnoštva propusta, kršenja i nedorečenosti Poslovnika o radu te zbog činjenice da Kolegij Gradsko vijeća, kao ni gradski vijećnici nisu upoznati s protokolom, brojem govornika, te ostalim sadržajem svečane sjednice”, poručila je Milak.

S druge strane, gradonačelnik Livna Darko Čondrić izjavio je kako se svojim ponašanjem i djelovanjem žele našaliti kako bi proslavili 30. godišnjicu obrane Livna, dodajući da će ta godišnjica biti obilježena 23. aprila kako je i planirano.

“Zbog digniteta Dana obrane Livna i branitelja, te zbog svih Livnjaka i naših gostiju, sutrašnju svečanost ćemo održati dostojno i u miru od svečanog mimohoda, te ćemo održati svečanu sjednicu povodom Dana obrane Livna u 11 sati u dvorani Narodnog sveučilišta, te nakon toga položiti vijence i upaliti svijeće na Spomeniku poginulima za slobodu hrvatskog naroda”, poručio je Čondrić.

Što se tiče svečane sjednice Gradskog vijeća, Čondrić je u priopćenju naveo kako će se “sukladno odluci Organizacijskog odbora Dana obrane Livna i dosadašnjoj praksi svečana sjednica održati, ali ne kao sjednica Gradskog vijeća”.