Draško Stanivuković najavio da će srušiti restoran Mileta Radišića

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković predstavio je danas drugo izvješće revizorskog tima. Rekao je da je šokiran otkrivenim stvarima koje su učinjene u prošloj upravi.

“Ovo je najbizarniji izvještaj koji ćete ikada čuti. Toliko je bizaran i nevjerovatan da je više za rubriku vjerovali ili ne”, rekao je Stanivuković.

Slučaj Akvana

Ugostiteljski objekt Akvana , koji je u to vrijeme bio dužan 10 miliona KM, angažovao je ljude koji nisu pjevači da pjevaju, naveo je.

Prema ugovoru o autorskim djelima, jedna osoba je dobila 17.000 KM. Ta osoba je Dragana Ristić, pomoćnica ministra trgovine i turizma.

“Ugovor o honoraru je napisan na iznos od 13.000 KM, a isplaćeno je nevjerovatnih 17.000 KM za pjevanje koje se nikad nije desilo”, izjavio je Stanivuković.

U cijelu situaciju upletena je i Draganina majka Jevrosima. Prema ugovoru trebala je dobiti 2.000 KM, a plaćeno joj je 10.000 KM.

Akvana je isporučila ugostiteljsku uslugu vrijednu četiri miliona eura po računu. Katering se sastoji od 1200 kilograma brašna.

“Dobro išta imamo kako je rađeno. Ovo je ketering koji je dovoljan za najveću pizzu na svijetu koja je samo za direktore i njihove bližnje i daljnje kumove, kazao je Stanivuković.

Kako je rekao, ni u snu nije pomislio da se neko svega ovoga može sjetiti.

“Mislili su da nikada niko neće doći ko će obračunati i ispostaviti račun tom ugostiteljskom objektu i svim drugima. Živjeli su taj život kao da im ništa ne može biti”, rekao je gradonačelnik Banje Luke.

Govorio je i o restoranu koji su sagradili Mile Radišić i njegova djeca, a nalazi se na gradskoj imovini. Najavio je da će lokal biti srušen.

Također su zahtijevali da se “pročešlja” zgrada u Picinom parku, koja je rana svih stanovnika Banjaluke. Nisu dobili dozvolu.

“Izgradit ćemo sistem, grad koji neće razlikovati čiji si, ko si, kako se zoveš i prezivaš. Ili radiš pošteno ili nećeš raditi u ovom gradu, ma ko god to bio. Trebaju nas pustiti da vidimo Picin park. Ovo je pravda za porodicu Vulić i za sve Banjalučane koji su se borili za Park”, naglasio je Stanivuković.

Dodao je da su ga ljudi iz općinske uprave zvali na kafu da mu objasne, ali da je sada kasno za objašnjenja.

“Ovakvih objekata ima još. Mi smo tek počeli. Mora se od nečeg krenuti”, rekao je Stanivuković.