Draško Stanivuković realizovao ono što je jučer najavio!

Draško Stanivuković, novi gradonačelnik Banjaluke, jučer je izazvao lavinu komentara na društvenoj mreži Facebook najavivši “da će Banja Luka ponovo biti ćirilična”.

Ono što je najavio jučer, postigao je večeras – jer je sada službena Facebook stranica grada Banja Luke napisana ćirilicom.

Podsjećamo , Stanivuković je jučer napisao: „Banja Luka će ponovo biti ćirilica.”

Drvenu ploču abecede, simbol moje velike želje da što više sačuvam naše pismo, danas sam donirao predsjedniku humanitarne udruge “Baštinik” Predragu Adamoviću. Kao gradonačelnik donio sam još jedan red u vezi s našom ćirilicom, a to je da od danas svi službeni kanali digitalne komunikacije grada na društvenim mrežama pišu najave u našem pismu, što do sada nije bio slučaj.

Moje očuvanje kao gradonačelnika Banja Luke bit će cijela strategija i smjer koji ćemo definirati, a sve u cilju očuvanja ćirilice i rada na važnom projektu, kako bi najveći broj javnih institucija ili kompanije mogu nahraniti naše pismo, a ja ću koristiti svoje ovlasti kao gradonačelnik Banja Luke. Imena javnih poduzeća, poput Eco Toplana, koja su sada na latinici, bit će prikazana na ćirilici.

Grad Banja Luka imat će velik opseg u smislu saradnje s humanitarnom udrugom “BaŠtionik”, te s humanitarnim organizacijama “Crveni križ”, “Caritas” i “Merhamet”, a kao gradonačelnik naći ću sredstva pomoći svima, za Banja Luku, važnim organizacijama i udruženjima. Prije nekoliko dana, tijekom razgovora s biskupom Komaricom, dogovorili smo mnoge važne projekte koje će Grad i Biskupija s organizacijom “Caritas” provesti u razdoblju do dođi.

“Pozivam sve Banjalučane da uveseljavaju nadolazeće praznike, a i naše ljude na Kosovu i Metohiji kojima je potrebna ova pomoć “, napisao je Stanivuković, koji je na svoj profil dobio žestoke odgovore na rečenicu prema što je njegova odluka bila jadna “.