Draža Mihailović dobija bistu u Bijeljini!

Skandalozna odluka iz Bijeljine o pristanku da Udruženje četnika veterana iz Bijeljinepodigne bistu ratnog zločinca Draže Mihailovića u gradu, usvojena je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća.

Odluka je donesena sa 28 glasova za, dva protiv i jednim suzdržanim, a prije usvajanja vijećnici SDA u Gradskom vijeću Bijeljine tražili su da se o njoj uopšte i ne raspravlja i da se ukine ova klauzula sa dnevnog reda.

Vijećnik SDA Mustafa Gradaščević rekao je gradonačelniku Ljubiši Petroviću da će se Bijeljina na osnovu ovih pitanja vratiti u prošlost.

“Grad Bijeljina je do sada bio primjer suradnje i suživota. Ovim prijedlogom vraćamo se u prošlost i povlačimo stara pitanja”, rekao je Gradaščević.

Na to je odgovorio vijećnik Bijeljinskog pokreta Milenko Mitrović koji je rekao da ne vidi problem s ovom odlukom, s obzirom na to da u ovom gradu postoji trg koji nosi ime po Mihailoviću.

“Ne znam zašto je ovo teško pitanje. Već dugo imamo Trg generala Draže u Bijeljini i niko nije pokušao ukloniti ime ovog trga. Ne razumijem u čemu je problem”, rekao je Mitrović.

Gradonačelnik Petrović potom je prekinuo raspravu rekavši da je tačka dnevnog reda pripremljena još u oktobru prošle godine.