Dunović ponovo odgovorio Vulinu: “Odbijte od Bosne i Hercegovine!”

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Milan Dunović zbog ponovno je poslao poruku Aleksandru Vulinu, ministru unutrašnjih poslova Srbije zbog novih izjava upućenih našoj državi, i jasno poručio “odbijte od BiH”.

“Ministre Vulin, vi ste sramota za zemlju koju predstavljate. Vaša hoštaplerska retorika, nacionalistički ugao iz kojeg posmatrate svijet oko sebe i duboka iskompleksiranost nisu vrijedni dalje rasprave” – navodi Dunović u odgovoru na Vulinove insinuacije na svom Facebook profilu.

Dunović, istovremeno, podsjeća da je Kabinet potpredsjednika Federacije BiH glavni inicijator i finansijer idejnog rješenja spomenika na Kazanima, uz opasku da Vulina treba da bude sram i stid što licitira sa nevinim žrtvama.

“Na vašu žalost, nećete još dugo moći, jer Sarajevo ima snage da se izdigne iznad toga i spomenik će biti napravljen! Ne sjećam se da ste ikada došli na Kazane, pa da vam objasnim da je u Sarajevu vođena časna borba za odbranu grada i države. Mi razlikujemo zločince od heroja”, ističe Dunović u odgovoru.

Potpredsjednik Federacije BiH se ukratko osvrnuo i na dio Vulinove izjave koja se tiče ličnog identiteta.

“Ko je poturčen, a ko nije, e tu priču ostavite za kafanu i svoje ‘intelektualce’ čiji je kapacitet jednak vašem. Bosna i Hercegovina je toliko velika, široka i bogata ljudskim vrijednostima da niko ne treba da mijenja vjeru, samo treba da voli svoju domovinu i da želi dobro svima. I kao sto rekoh, odbijte od BiH – poručio je Dunović u odgovoru na najnoviji Vulinov medijski istup, saopćeno je iz Dunovićevog kabineta.