Dušanka Majkić prokomentarisala hapšenje Mehmedagića: Ne funkcioniše zemlja, pa ne funkcionišu ni komisije

Dušanka Majkić (SNSD), delegatkinja u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, komentirala je hapšenje Osmana Mehmedagića, direktora Obavještajno-sigurnosne agencije BiH.

Majkić je i članica Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost.

– Besmisleno je da čovjek kojem je istekao mandat, koji ne bi trebalo da ima pristup tajnim podacima, koji je optužen za malverzacije u vezi sa diplomom i koji očigledno radi po nalogu jedne stranke, vodi OSA-u koja je najdelikatnije prirode i gdje se ne bi smjele pojavljivati ovakve sumnje – rekla je Majkić, za koju su mediji ranije pisali kako je fakultet završila u 54. godini života.

Istakla je da se trenutno na svim pozicijama u sektoru odbrane i sigurnosti nalaze Bošnjaci, a na pitanje da li ima i odgovornosti njene stranke, navodi da je SDS prije četiri godine pomogao da se smijeni Nikola Špirić sa mjesta predsjedavajućeg te Komisije.

– Nezamislivo je da u jednoj zemlji ne postoji parlamentarni nadzor ni nad sektorom odbrane i sigurnosti, a još gore je kad ne funkcionira Komisija za nadzor nad radom OSA-e. Ne postoji kontrola. Ne funkcioniše zemlja, pa ne funkcionišu ni komisije – istakla je Majkić za Glas Srpske.