Džaferović čestitao Bidenu: “Siguran sam da će odnosi SAD i BiH biti osnaženi u obostranu korist”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović čestitao je novom američkom predsjedniku Joeu Bidenu na njegovoj inauguraciji.

“Predsjedniče Biden, iskreno vam čestitam na prisezi i službenoj inauguraciji za predsjednika Sjedinjenih Država. Potpuno sam siguran da ćete svojim iskustvom, svojim demokratskim kapacitetom i politikama koje promiču slobodu, jednakost i poštivanje ljudskog dostojanstva uspješno prevladati sve izazove s kojima se američka nacija mora suočiti”, rekao je predsjednik Džaferović.

Dalje je rekao da je Bidenov inspirativni govor naciji na inauguraciji nadahnuo ne samo veliku Ameriku, već i sve one ljude dobre volje širom svijeta da je nastupio period stabilnost, razumijevanje i multilateralizam.

„Cijeneći vas kao divnog prijatelja moje zemlje, siguran sam da će tokom vašeg mandata prijateljstvo i partnerstvo između Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država biti dodatno ojačano u obostranu korist. Čestitam vašoj potpredsjednici Kamali Harris. Neka vam Bog pomogne u vašoj misiji “, rekao je Džaferović.

Joe Biden je danas položio zakletvu i postao 47. predsjednik Sjedinjenih Američkih Država.