Erdogan dočekao članove Predsjedništva: Dodik ponovo gardu pozdravio sa “Merhaba asker”!

Članovi Predsjedništva BiH započeli su službeni posjet Turskoj, a nakon niza sastanaka Komšić, Džaferović i Dodik su se sastali sa predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom.

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine susreli su sa turskim predsjednikom uz najviše vojne počast, a sastanku je predhodila uobičajna ceremonija sa obilježjima Bosne i Hercegovine i Turske, koja je obilježena intoniranjem himne i postrojavanjem svečane garde turskih oružanih snaga.

Nakon intoniranja himni, predsjednik Turske Erdogan i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik pozdravili su pripadnike počasne garde uz tradicionalni pozdrav “Merhaba asker”.

Nakon proceduralnog dijela, predsjednik Erdogan povukao se u Predsjedničku palaču na razgovore i sastanke nakon što se oprostio od preostalih članova Predsjedništva BiH, Željka Komšića i Šefika Zaferovića.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik i članovi Predsjedništva Sefik Džaferović i Željko Komšić razgovarat će danas s predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom u Ankari, a posebno o koracima koje treba poduzeti za jačanje suradnje, uključujući zajedničke infrastrukturne projekte koji se odnose na sve aspekte bilateralnih odnosa, a posebno o izgradnji autoputa Sarajevo – Beograd – Sarajevo.