Erdogan ponovo na čelu AK Partije: Nismo došli da budemo vladari, već da služimo državi i narodu

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan ponovo je izabran je za šefa vladajuće Stranke pravde i razvoja (AK Parti), a u svom govoru publici istaknuo je kako je Turska odlučna nastaviti ostvarivati ​​postavljene ciljeve za budućnost, izvijestila je Anadolija.

Sedmi redoviti kongres turske vladajuće Stranke pravde i razvoja održan je danas u Sportskoj areni u Ankari, a Erdogan je ponovno izabran za predsjednika s ukupno 1.428 glasova delegata.

Zacrtani ciljevi

Nakon što su još jednom objavili trenutne navedene rezultate glasanja i zahvalili se na njihovoj vjerodostojnosti te najavio da će Turska još odlučnije nastaviti put realizacije razvojnih ciljeva postavljenih za budućnost.

Dodao je da će njegova zemlja, zajedno s Narodnim savezom, koja uključuje AK ​​stranku i Stranku nacionalnog pokreta, postići ciljeve postavljene za 2023. godinu, kao i viziju za 2053. godinu

– Ne zaboravimo da će 2023. godina biti godina pobjede Narodnog saveza. Narodni savez nije savez koji je nastao potpisom za stolom, već konsenzusom srca – kazao je Erdogan.

I dalje će služiti Turskoj

On je dalje kazao da će Narodni savez nastaviti služiti Turskoj i njenim narodu baš kao što je to AK Partija radila proteklih 19 godina od 2002. kada je došla na vlast.

– Ponovo ćemo pokazati da na vlast nismo došli da budemo vladari, već da služimo državi i narodu – poručio je Erdoan i dodao da nema tog problema kojeg zajedništvo svih 84 miliona ljudi u Turskoj ne može prevazići.