Erdogan se zahvalio bh. građanima: BiH kao mala zemlja iskazala je visok stepen solidarnosti sa Turskom

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić sastao se danas u Istanbulu s predsjednikom Republike Turske Reccepom Tayyipom Erdoganom s kojim je razgovarao o posljedicama razornog zemljotresa koji je pogodio Tursku 6. februara.

Erdogan se zahvalio državi Bosni i Hercegovini i svim njenim građanima na pomoći u ljudstvu i materijalnim sredstvima, ističući da je Bosna i Hercegovina kao mala zemlja iskazala visok stepen solidarnosti sa Republikom Turskom.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić istakao je jedinstvo građana Bosne i Hercegovine u opredjeljenosti i namjeri da se stradalima u Republici Turskoj pruži pomoć.

Komšić je naglasio da će Bosna i Hercegovina ostati na raspolaganju institucijama Republike Turske i njenim građanima tokom sanacije posljedica zemljotresa.

Komšić i Erdogan su razgovarali i o političkim prilikama u Bosni i Hercegovini, s posebnim osvrtom na implementaciju izbornih rezulatata, saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH.

Istaknuto je da je bilateralna saradnja između Bosne i Hercegovine i Republike Turske na izuzetno prijateljskom nivou, kao i obostrano uvjerenje da će saradnja između dvije države i u budućnosti dodatno jačati.