Fratar iz Čapljine šokirao izjavom o zemljotresu u BiH: Odavno nisam ovako uživao, Isus je uz mene, u čemu je vaš problem?

Nakon što je Bosnu i Hercegovinu i region pogodio razoran zemljotres jačine 6.0 po Rihterovoj skali, na društvenim mrežama se oglasio kontroverzni fratar Bože Radoš iz Čapljine, poznat po svojim izjavama i snimkama koje objavljuje na YouTubeu, prenosi Oslobođenje.

Naime, kako navode hrvatski mediji, Radoš se u jednom videu žestoko protivio Istanbulskoj konvenciji, dok se u onom iz 2018. obrušio na teoriju evolucije. Tada je rekao da “postoje dvije vrste ljudi – oni koji vjeruju u Boga i oni koji vjeruju u životinjska carstva.”

Nedavno se proširila i snimka na kojoj protestuje protiv epidemioloških mjera.

Sinoćnji zemljotres je uznemirio građane i izazvao strah kod mnogih, ali ne i kod Radoša koji je izjavio da “odavno nije ovako uživao”!

– Kakav potres?! Odavno nisam ovako uživao jer, upravo sam izmolio: Isus je uz mene. Još podrhtava… mislim da je iznad šest stepeni. Slava Bogu Svesilnom! – napisao je na društvenim mrežama fratar Bože Radoš što je izazvalo bruku komentara.

One koji su ga u komentarima optužili kako “nema empatije” te da “uživa u nesreći drugih”, fratar je upitao “u čemu je njihov problem pa mu ne daju uživati?”.

– Uživam kad Bog pokazuje čovjeku kako je manji od makova zrna ukoliko nije Njegov. U čemu je vaš problem?! Vas koji mi ne bi dopustili uživati? – napisao je Radoš, a njegov komentar je naišao na odobravanje njegovih istomišljenika.