GNUSAN ČIN I OTVORENA PORUKA: Policajac u haremu Sinan-begove džamije vršio nuždu, poznat po učestalim izlivima mržnje prema islamu i muslimanima

Medžlis Islamske zajednice Novi Pazar najoštrije je osudio skrnavljenje Sinan-begove džamije, što je učinio policajac novopazarske policijske uprave, koji je obavio malu nuždu u haremu džamije.

Medžlis je u izjavi rekao da je policajac “poznat po čestim izljevima mržnje prema islamu i muslimanima, što obično izražava prilikom učenja ezana na džamijama”.

“Prema riječima očevidaca, dva pripadnika žandarmerije stajala su na kapiji džamije za vrijeme ovog događaja. Očekujemo hitnu suspenziju i adekvatnu kaznu ovog počinitelja od strane nadležnih vlasti MUP-a, što bi potvrdilo da takvi slučajevi ne mogu imati sistemsku podršku “, rekao je Medžlis Islamske zajednice u Srbiji.

Iz Islamske zajednice dodao je da “koliko god taj čin bio odvratan, ova praksa odstupa od tradicije dobrih međunacionalnih i međukonfesionalnih dobrosusjedskih odnosa u Novom Pazaru” i očekuje hitne informacije nadležnih vlasti o poduzetim mjerama.