Gradonačelnik Istočnog Sarajevo priznao da su Srbi 1995. godine dobrovoljno napustili Sarajevo!

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić kazao je sinoć da je rukovodstvo Republike Srpske zajedno s narodom donijelo odluku da 120.000 Srba iz Sarajeva krene u neizvjesnost i plati cijenu za stvaranje Republike Srpske.

Ćosić je prvi zvaničnik Republike Srpske koji je kazao da su sarajevski Srbi 1995. godine dobrovoljno napustili dijelove Sarajeva koji su Dejtonskim mirovnim sporazumom pripali Federaciji BiH. Ranije su zvaničnici Republike Srpske tvrdili da su sarajevski Srbi protjerani iz glavnog grada BiH, što je notorna neistina koju je nadavno razotkrio i šef ratne policije RS Tomo Kovač.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić kazao je sinoć da su Srbi platili najveću cijenu stvaranja Republike Srpske.

“Sarajevski Srbi su najviše izgubili zarad stvaranja Republike Srpske, i to stalno moramo ponavljati zbog naše djece koja moraju da znaju kako je rukovodstvo Republike Srpske zajedno s narodom donijelo odluku da 120.000 Srba iz Sarajeva krene u neizvjesnost i plati cijenu za stvaranje Srpske”, rekao je Ćosić na akademiji povodom obilježavanja 25 godina od egzodusa Srba iz Sarajeva.

Podsjećamo, prije nekoliko mjeseci, ratni ministar policije Republike Sprske Tomo Kovač gostovao je u jutarnjem programu beogradske “Happy” televizije, gdje je, između ostalog, govorio i o iseljavanju Srba iz Sarajeva nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma.