Gradska uprava Sarajeva renta luksuzna vozila za goste, a Passat još nije prodat

Grad Sarajevo iznajmio je luksuzne automobile za period od 12. do 20. augusta ove godine za goste iz prijateljskih gradova koji su pozvani na Sarajevo Film Festival, kazali su na iz gradske uprave.

Kažu da trenutno stanje vozila u općinskoj upravi nije dovoljno za pokrivanje potreba gostiju i delegacija koje su došle u Sarajevo, a to se odnosi na delegacije iz Dubrovnika, Splita, Novog Pazara i Burse.

Prema fakturi koja je u posjedu portala Klix, Gradska uprava rentala je Mercedes i Audi za period od 9 dana za ukupno 4.500 KM.

“Zbog toga je odluka grada da, kada se ukaže potreba, a to je u vrijeme obilježavanja Dana Grada i u toku Sarajevo Film Festival, automobili se iznajmljuje kako je to bila praksa i raniji godina i za koje postoje sredstva u budžetu grada. Iznajmljivanje automobila dva puta godišnje, kada za to postoji potreba, je razumnije od kupovine istih”, izjavili su.

Ističu kako gradonačelnica Benjamina Karić vozi Passat koji je kupljen za vrijeme mandata Alije Behmena.

“Passat kupljen u mandatu Abdulaha Skake, za koji putem javnog poziva nije stigla ni jedna ponuda, nije u voznom stanju, nije registrovan od 25.04. i garažiran je od dana kad je donesena odluka o njegovoj prodaji. Ponovljeni javni poziv za njegovu prodaju je spreman i bit će objavljen početkom sedmice”, izjavili su.