Od lansiranja grafičkih kartica Nvidia GeForce RTX 30-serije i AMD Radeon RX 6000 prošle jeseni, velika potražnja i ograničena ponuda doveli su do ludila svih cijena grafičkih kartica, pogoršanih porastom kriptovalute. Budite spremni: čini se da će se pogoršati.

Direktor Asusa Juan Jose Guerrero III upozorio je da će cijene komponenata tvrtke rasti u novoj godini.

“Imamo najave o promjenama cijena koje će stupiti na snagu početkom 2021. za našu nagrađivanu seriju grafičkih kartica i matičnih ploča”, napisao je Guerrero, iako je upozorio da bi “drugi modeli” na kraju mogli poskupjeti. WCCFTech je otkrio da ROG Strix Radeon RX 6800 XT LC s tekućim hlađenjem košta nevjerojatnih 1080 USD u Neweggu, u usporedbi s 900 USD. Asus TUF Radeon RX 6800 XT predstavljen je s cijenom od 810 dolara, ali sada iznosi 970 dolara na Neweggu.

Ova povećanja nisu dodatak ni za Newegg. Videocardz je na vlastitom web mjestu Asusa pronašao široku paletu grafičkih kartica GeForce RTX 30s, koje su sada navedene po znatno višim cijenama. Usporedba cijena između TUF RTX 3060 Ti i Nvidia RTX 3070 Founders Edition može biti akademska. Asus je jedan od najvećih proizvođača računalnih komponenata i ima svoje prste u gotovo svim divljim kolačima. Ako cijene porastu zbog međunarodne logistike brodara i problema s tarifama, nemojte se iznenaditi da ćete uskoro vidjeti isto s ostalim dobavljačima.