GROM IZ VEDRA NEBA: Podnesena krivična prijava protiv Milorada Dodika, opstrukcije bi ga mogle SKUPO KOŠTATI

U kaznenoj prijavi podnesenoj protiv člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, gradonačelnik Šabanović poziva se na informacije dostupne iz medija u kojima se navodi da Dodik nije dao saglasnost za angažman helikoptera te je time nanio značajnu štetu prirodnim bogatstvima BiH.

Gradonačelnik Jablanice Damir Šabanović podnio je kaznenu prijavu protiv člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika zbog ometanja donošenja odluke o upotrebi helikoptera Oružanih snaga BiH za gašenje požara na području te općine, saznaje je portal Istraga.ba.

U prijavi su navedeni uslovi koji od 11. augusta vladaju na području općine Jablanica uslijed izbijanja požara.

Osim toga, u kaznenoj prijavi protiv člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, gradonačelnik Šabanović poziva se na informacije dostupne iz medija u kojima se navodi da Dodik nije dao saglasnost za angažman helikoptera i na taj način načinio znatnu štetu prirodnom bogastvu BiH.

“Iz svega naprijed navedenog proizilazi da je osumnjičeni kao službeno lice u institucijama BiH, svjesno i u namjeri da drugom nanese štetu, u ovom konkretnom slučaju propustio ili odbio da reaguje jer je iskorištavanjem službenog položaja i neizvršavanjem svoje službene dužnosti počinio krivično djelo Zloupotreba položaja i ovlaštenja, iz Člana 220. stav 1. Krivičnog zakona BiH”, stoji u krivičnoj prijavi načelnika Jablanice.