Grujičić proglasio pobjedu u Srebrenici

Zajednički kandidat srpskih stranaka za gradonačelnika Mladen Grujičić proglasio je večeras pobjedu na ponovljenim izborima u Srebrenici.

Rekao je da je Srebrenica imala novog starog gradonačelnika i da je najvažnije da su izbori prošli bez problema i incidenata.

Grujičić je za ATV rekao da je dobro što su se stranke u Srbiji organizirale i reagirale na sve prevare te izrazio uvjerenje da će rezultati biti bolji 15. novembra 2020. godine.

Dodao je da takvi rezultati pokazuju da ljudi u Srebrenici žele bolji život, ekonomski razvoj, suživot i da će se mnogi započeti projekti nastaviti.

Danas su u Srebrenici održani uzastopni izbori za gradonačelnika i gradsko vijeće. Glasanje je održano na 28 biračkih mjesta, od čega 26 redovnih biračkih mjesta i 2 glasačka mjesta u odsustvu u Gradačcu i Živinicama.

Centralna izborna komisija poništila je ranije rezultate novembarskih izbora na 26 od 29 biračkih mjesta u Srebrenici, te na biralištima za glasanje u odsustvu za Srebrenicu u Živinicama i Gradačcu u FBiH.

Koalicija probosanskih stranaka Moja adresa Srebrenica bojkotovala je ove izbore i najavila žalbu Ustavnom sudu.