Hadžikadić komentirao poteze Dodika i Čovića: Nešto nam se sprema, a mi opet nismo spremni

Predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić, ponovo je posljednjih dana aktivan u komentiranju političkih dešavanja u našoj zemlji.

U svojoj posljednjoj objavi, Hadžikadić je komentirao dvije goruće teme – (privremene) mjere koje bi uskoro mogao nametnuti visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt kako bi bila imenovana Vlada FBiH i sve glasnije Dodikove prijetnje secesijom i “proglašenjem samostalnosti entiteta RS”.

“Dodik otvoreno priča o proglašavanju ‘samostalnosti’ entiteta Republika Srpska. Čović otvoreno govori da samo rješenja koja idu u prilog HDZ-u mogu biti usvojena. Znači Ustav se mijenja kad treba, pa makar i privremeno, ako to odgovara HDZ-u. Inače su njihova prava ugrožena”, kaže Hadžikadić.

Dodao je da “bošnjačke” stranke šute jer, kako navodi, ne smiju ništa reći da ne bi naljutili ove silnike, jer im od njih ovisi vlast”.

“A Bosanci se i ne mogu čuti jer nemaju nikakvih prava, ni na pisak. Nešto nam se sprema, a opet ne znamo šta. I opet nismo spremni. Ono što je potrebno je razgovor i dogovor progresivnih, bosanskohercegovačkih snaga, onih kojima je stalo da se ovaj brod okrene ka dobrom, bez stranačkih zastava, sa bosanskohercegovačkim srcem i dušom insana”, poručuje Hadžikadić.