Hadžikadić: Predali su vlast onima koji ne žele dobro BiH, ruše nam državu pred našim očima

Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres i kandidat za Predsjedništvo BiH na proteklim izborima, oglasio se saopćenjem za javnost povodm trenutne političke situaicje u Bosani i Hercegovini, kao i procesa uspostave vlasti nakon izbora, piše Faktor.

Hadžikadić je nezadovoljan načinom formiranja vlasti o poručuje kako smo “u utrci za vlast i pozicije došli u situaciju da smo predali vlast onima koji ne žele dobro Bosni i Hercegovini”.

– Došli smo u situaciju da se zločinci ili prijatelji zločinaca slave, čak i da odlučuju i određuju kuda će i kako će ova država.

Došli smo u situaciju da se žrtve pravdaju, da ne smiju ništa reći, da nemaju prava.

I kada kažu da se sa neprijateljima države može tako što ćemo neslaganja ostaviti na stranu, a pričati o onome o čemu se možemo složiti, ne uviđajući da njih vodi samo ono što vodi ka nestanku ili podjeli države, čovjek jednostavno može samo u nevjerici da se pita: “zar je moguće da ovo neko može izjaviti, a neko drugi povjerovati?”, navodi se u saopćenju za javnost Mirsada Hadžikadića, koje zaključjuje jasnim upozorenjem:

– Ljudi, ruše nam državu pred našim očima.