HDZ očajan nakon poraza u Mostaru! Čović u nevjerici nakon konačne odluke CIK-a!

“Centralna izborba komisija Bosne i Hercegovine, potvrđujući rezultate izbora u Mostaru i ignorirajući kazneni postupak koji je HDZ pokrenuo pred nadležnim tužiteljstvom, legalizirala je izbornu krađu koja se dogodila u tom gradu”, rekao je za Glas Srpske predsjednig glavnog odbora HDZ-a BiH Mostar Slaven Zeljko, rekavši da je ovo pokušaj zataškavanja glavnih izbornih prevara predvođenih CIK-om, koje imaju obilježja organiziranog kriminala.

– Žalbe koje su podnesene za ponovno brojanje glasova, a koje je Sud Bosne i Hercegovine odbio, formalno su podnesene samo da bi se odvratilo pozornost od organiziranog kriminala koji se dogodio u regiji južna izborna jedinica. CIK je sve ovo ponovno namjerno ignorirao. Da je sve po slovu zakona, HDZ bi danas imao 15 mandata, umjesto 13 – naglasio je Zeljko.

Odluku o potvrđivanju i objavljivanju rezultata lokalnih izbora u Mostaru CIK je jučer donio na hitnoj sjednici, nakon što je Sud Bosne i Hercegovine odbacio kao neutemeljena tri poziva za ponovno brojanje glasova na biračkim mjestima.

Šest članova CIK-a glasalo je za ovu odluku, dok je Vlado Rogić bio protiv.

– To je nelogično i nedosljedno. Ti bi se rezultati mogli potvrditi, a za južnu izbornu jedinicu kasnije – naglasio je Rogić i dodao da je trebalo pričekati odluku tužiteljstva Hercegovačko-neretvanskog kantona, koje provodi istragu, ili ponoviti izbori u ovoj izbornoj jedinici.

Zeljko navodi da je HDZ, unatoč svemu, pobjednik izbora u Mostaru, jer je osvojio najviše glasova, ali i mandata, te da zbog toga ne bi trebalo biti dileme oko toga koji koji bi trebao biti novi gradonačelnik Mostara.

– To bi trebalo da bude nosilac liste HDZ-a Mario Kordić. Ali, vidjet ćemo u kom pravcu će ići ova postizborna matematika. A jedno je sigurno, vlast u Mostaru ne može funkcionisati bez HDZ-a – dodao je Zeljko.

Čovićevi redovi ne mogu se pomiriti s porazom Mostara, grada u kojem bi, nakon 12 godina vladavine HDZ-a BiH, žena mogla prvi put zauzeti mjesto gradonačelnice. Nedavno je to potvrdio i naš šef stranke Predrag Kojović, rekavši da je jedini uvjet koalicije u Mostaru izbor Irme Baralije za gradonačelnicu.