HDZ U PANICI, HVATA SE ZA SLAMKU SPASA: Tvrde da sa hrvatskih područja nestaju glasovi, pozivaju na istragu…

Gradsko vijeće HDZ-a BiH Mostar poziva međunarodne partnere i predstavnike međunarodne zajednice, sve relevantne institucije da se uključe u rješavanje ovog “gorućeg problema i očitih izbornih manipulacija koje uništavaju europski put, stabilnost i napredak.

Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar proglasio je da najoštrije osuđuje malverzacije u izbornim rezultatima u gradu Mostaru i “već poznatu i neskrivenu krađu hiljade glasova u pretežno hrvatskim izbornim jedinicama grada Mostara”, kako se navodi u priopćenju.

“Odgovorno tvrdimo da izborni inženjering nastavlja raditi i nakon zatvaranja biračkih mjesta, a glasovi hrvatskih područja ili nestanu ili se ne broje. Danas imamo upravo situaciju na koju smo upozoravali. Nakon 16 sati nakon zatvaranja biračkih mjesta za grad Mostar nismo prebrojali glasove kojih nije bilo nigdje preko noći, a osvojile su ih hrvatske stranke. Ko je ukrao te glasove i / ili ih prebacio u druge političke opcije ”, stoji u izjavi HDZ-a BiH.

“Naglasili smo da Središnje izborno povjerenstvo i Općinsko izborno povjerenstvo institucije odgovorne za provođenje izbora moraju biti neovisni od bilo kakvog političkog utjecaja, jamčiti transparentnost i demokratski izborni proces, a to nije slučaj u Mostar ”, rekli su.

Naglašavaju da općinsko vijeće HDZ-a BiH Mostar poziva međunarodne partnere i predstavnike međunarodne zajednice, sve relevantne institucije da se uključe u rješavanje ovog “gorućeg problema i očite izborne manipulacije koje uništavaju put, stabilnost i europskog napretka “.