Hoće li se pojaviti na suđenju? – Šta Dodik kaže o snimcima sa kriminalcima, sastanku sa Schmidtom…

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Banjoj Luci da je njegova privatna stvar da li će se pojaviti na ročištu u Sudu BiH sljedeće sedmice i da će tu odluku donijeti sa svojim timom.

Dodik je rekao i to da će pojedini mediji imati narativ usmjeren protiv njega bez obzira na to da li se pojavi ili ne na ročištu, a koje je zakazano za 22. novembar.

On je naglasio da pojedini mediji imaju antisrpski narativ po instrukcijama američke Ambasade i da ništa pozitivno ne objavljuju o Republici Srpskoj.

Dodik je, kako prenosi RTRS, rekao da je već 20 godina na visokim funkcijama u Republici Srpskoj i da mu se ne može pripisati nikakvo prijateljstvo sa licima iz kriminalnog miljea.

On je naveo da je u toku izbornih kampanja u gužvi moguće da se neko pojavi i da bude uslikan u njegovoj blizini, ali da to ne znači njegovo prijateljstvo sa takvim licima.

Podsjećamo, danas su poslanik SDS-a u NSRS-u Darko Berjan i član OO SDS-a Istočna Ilidža Miroslav Lučiću održali konferenciju za medije o aktuelnoj situaciji u Istočnom Sarajevu, a nakon posljednjih hapšenja osumnjičenih za trgovinu narkoticima u sklopu akcije Kod, te prezentirali snimke na kojima se vide Dodik i pojedni uhapšeni u toj akciji.

Predsjednik RS-a je ponovio da je laž da se sastao sa Christianom Schmidtom, visokim predstavnikom kojeg RS ne priznaje.

– Ovo vrijeme je obilježeno time da Schmidt stalno proganja da se sretnemo sa njim, a mi nećemo jer nije legitiman, kazao je Dodik.