Hrvatska sada optužuje BiH: Trebali su dovesti migrante pred EU parlamentarce

Hrvatski ministar unutarnjih poslova i zamjenik premijera Davor Božinovič optužio je bh. stranu za sudjelovanje u navodnom performansu na granici kada je hrvatska policija zabranila EU parlamentarcima da provjere tretman migranata.

Božinović tvrdi da je sve bilo inscenirano te da su talijanski poslanici bili u privatnom posjetu granici između Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Optužio je bosansku stranu da je u tome sudjelovala.

“Sakupljamo i imamo sve više informacija o performansu koji se trebao dogoditi na našoj granici. Bilo je pomagača s bh. strane granice, koji su trebali ilegalno dovesti migrante u trenutku kada su se trebali pojaviti italijanski europarlamentarci”, naveo je Božinović gostujući na HRT-u.

Također je optužio hrvatski SDP za sudjelovanje i naglasio da je granična policija postupila ispravno.

Podsjećamo, četvorica europskih zastupnika Pietro Bartolo, Alessando Moretti, Pier Francesco Majorino i Brando Benefei tijekom vikenda su stigli na granicu između Bosne i Hercegovine kako bi bili sigurni da Hrvatska postupa s migrantima, no hrvatska policija to je spriječila bez argumenata.

Političari iz Italije kasnije su rekli da to nisu očekivali.