Hrvatska stranka BiH reagovala na Ljubićeve izjave: HNS radi sve da posvađa Bošnjake i Hrvate i digne tenzije

Hrvatska stranka BiH objavila je saopštenje za javnost povodom sinoćnjih izjava predsjednika Glavnog vijeća HNS-a BiH Bože Ljubića.

Ističu da se “neka stanja ne mogu liječiti vlastitim znanjem” i poručili Ljubiću da je ponekad bolje “šutiti nego glupo govoriti”.

Skreću pažnju da se Hrvati srednje Bosne i Posavine ograđuju od ovih i sličnih izjava dužnosnika HNS-a, koji i dalje rade na povećanju napetosti između Bošnjaka i Hrvata.

“Božo Ljubić, predsjednik Glavnog vijeća HNS, gostujući na HRT-u izrekao je sramotnu rečenicu u ovakvim napetim i teškim trenutcima, za koju tvrdi da je narodna izreka. Narodna je izreka i, bolje pametno šutjeti nego glupo govoriti. I liječnicima ponekad treba pomoć, neka se stanja ne mogu liječiti samo svojim znanjem.

Hrvati središnje Bosne i Posavine ograđuju se od ovakvih i sličnih izjava tzv. hrvatskih dužnosnika iz HNS-a koji cijelo ovo vrijeme i dalje rade kako bi stvarali tenzije i zavađali Bošnjake i Hrvate na ovim prostorima. Svakoga dana možemo čuti uvredljive izjave pojedinaca ali ovo je vrhunac preko kojeg se ne može preći. Gospodo, ako se tako možete zvati, kako očekujete da sa drugom stranom, bez koje nema dogovora, postignete dogovore i sporazume oko Izbornoga zakona ili bilo čega kada nastupate na huškački način te tražite krivicu isključivo u drugoj strani za neuspjeh pregovora.

Ne, gospodo, teško je vjerovati da to jeste, vi ste krivi i odgovorni, Izborni zakon nije od jučer, zaboravili ste, gospodo, da je po tom istom zakonu izabran Vaš veliki vođa. Od tada, do kadrovskih promjena Središnjeg izbornog povjerenstva, nije bilo potrebe za izmjenama Izbornoga zakona. Zašto? Pa zato, gospodo, što ste preko Središnjeg izbornog povjerenstva, dok su tamo sjedili vaši ljudi, mogli krasti na izborima i izabrati potrebnu vam većinu te vam nisu bile potrebne izmjene zakona. Sada kada ste, gospodo, izgubili nadzor na SIP-om, koje najavljuje i promjene u provedbi izbora, krenuli ste agresivno vrijeđajući partnere sa kojima ste u vlasti zadnja dva desetljeća u očekivanju pozitivnog ishoda. I manje pametni i mudri, gospodo, shvatili bi da to tako ne ide, ali vama to ide i može vam stati u obraz”, stoji u saopštenju je iz Hrvatske stranke BiH.