I opozicija iz RS na sastanku s Vučićem i Dodikom

Korisan, ali i ugodan sastanak danas u Beogradu objavio je na Facebook stranici predsjednika SDS-a Mirko Šarovića nakon neformalnog radnog ručka između predstavnika parlamentarnih stranaka i vodstva Republike Srpske sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Nakon odvojenog sastanka, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i vodstvo Republike Srpske sastali su se danas popodne s predstavnicima opozicije iz Republike Srpske, a također i s dijelom opozicije iz Srbije.

Ne može se predvidjeti kako će se dalje razvijati situacija u BiH, a mi u Srpskoj moramo preuzeti inicijativu, poručili su predsjednici SDS-a i DNS-a Mirko Šarović i Nenad Nešić i potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak, nakon sastanka sa Vučićem.

– Mislim da je primjena Inzkove odluke neprihvatljiva i da bi ona vjerovatno izazvala nove komplikacije u BiH. Dogovorili smo se, prije svega stranke iz Republike Srpske da nastavimo tu vrstu unutrašnjem dijaloga, kako bi odgovorili na sve moguće izazove u BiH. Ovo je ozbiljna situacija za koju ne može unaprijed da se predvidi u kom pravcu će da ide, rekao je Šarović.

Sastanku je prisustvovalo i rukovodstvo Srbije.

Nakon sastanka poručeno je da nametnute odluke u BiH nikada nisu dobro rješenje, već samo one koje su u interesu i postignute uz dogovor sva tri konstitutivna naroda u BiH.