IDEMO NA EUROBASKET: Veličanstvena pobjeda košarkašica Bosne i Hercegovine!

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u petom kolu kvalifikacija za Eurobasket savladala je Švicarsku rezultatom 62:67 nakon velike drame i izborila plasman na Eurobasket, koji se u junu ove godine održava u Španiji i Francuskoj.

Švicarci su u prvoj četvrtini igrali bolje. Naša selekcija je bila u grču. Puno pogrešaka, promašenih šuteva. Prva četvrtina završila je rezultatom 14:13 za Švicarsku.

Švicarci su bolje otvorili drugu četvrtinu povisivši rezultat na +8, no naše su košarkašice uzvratile serijom 0:10 i poveli rezultatom 42:44. Melisa Brčaninović igrala je veliku ulogu u trećoj četvrtini sa šest poena i sjajnom Courtney Hurt, rezultatom 48:48 na kraju treće četvrtine.

Posljednja četvrtina naše djevojake igrale su sjajno i slavile su sa 62:67 na krilima Hurta i izborile sudjelovalo na Eurobasketu nakon 22 godine.

U našoj selekciji najefikasnija bila je Hurt sa 30 poena i 13 skokova, Brčaninović je postigla 14 poena. Kod Švicarske, Herminjard sa 23 poena bila je prvo ime, a pratila ju je Chardon sa 17 poena.