IGOR CRNADAK TVRDI: “Dodik realizuje prijetnje, SVETI SE BANJALUCI, iz kase uzima…

Na taj način ugrožava funkcioniranje Doma zdravlja, provedbu projekata poput besplatnih udžbenika i općenito otežava život u Banjaluci, kaže Crnadak.

“Kao narodni poslanik iz Banjaluke upozoravam javnost da SNSD idejom o današnjem usvajanju navodnog smanjenja poreza na nepokretnosti na gradskoj skupštini ima želju da parališe Banjaluku i njene institucije”, rekao je potpredsjednik PDP-a i poslanik u NSRS Igor Crnadak.

Crnadak kaže da je “ovaj korak SNSD-a izravan udarac za građane Banjaluke, što pokazuje da je za interese građana važnije pokušati politički oštetiti PDP i novog gradonačelnika”.

Uzimanje 4 miliona KM građanima Banjaluke iz budžeta je realizacija prijetnje Milorada Dodika iz izborne noći da će se osvetiti Banjaluci, jer se na ovaj način ugrožava funkcionisanje Doma zdravlja, realizacija projekata kao što su besplatni udžbenici i generalno otežava život u Banjaluci”, kaže Crnadak.

Dodaje da će “smanjenja poreza koje je predložio SNSD utjecati samo na one koji žive na hiljade kvadrata i na najbogatije poduzetnike, dok najbrojnije poridice i mala poduzeća neće imati nikakve koristi”.

“Ovo je licemjeran i pokvaren potez SNSD-a, jer ako istinski želi da rastereti privredu, SNSD treba da djeluje preko Vlade Republike Srpske i smanji doprinose na plate, porez na dobit, ukine nepotrebne parafiskalne namete i slično. SNSD vuce očajnicke poteze jer je, kroz afere “Akvana”, “Bilbordi”, “Civilna zaštita” i druge počelo razotkrivanje načina na koji su godinama pustošili Banjaluku, ali moraju znati da će se ovaj proces nastaviti i da ga nikakvim prijetnjama, pa čak i otvorenim napadima na Banjaluku, ne mogu zaustaviti”, kaže Crnadak, piše N1.

On na kraju poziva sve odbornike u Skupštini grada da “na današnjoj sjednici, prije svega, misle svojom glavom i ne dozvole da im osvetničke ideje partijskih lidera budu ispred dobrobiti građjana koji su ih birali”.