Imputacija i amputacija – Mehmedović najavio svoje pismo Kongresu i Senatu: O kakvim će “spavačima” pisati?

Američki kongresmeni i senatori dobiće u narednim danim još jedno pismo iz BiH. Ovaj puš pošaljilac će, barem je tako najavio, biti državni zastupnik Šemsudin Mehmedović.

– Na pokušaj putinovskog imputiranja terorizma Bošnjacima iz RS, SAD i EU moraju odgovoriti amputiranjem ruskog terorizma i velikosrpskog hegemonzima u RS

Nakon što je Dodik nedavno javno objavio obnovu modificiranog velikosrpskog plana o formiranju države koju bi činile RS, Srbija i Crna Gora, počela je realizacija pripreme terena za novo srpsko prekrajanje Balkana.

PALESTINIZACIJA BOŠNJAKA
U tu pripremu terena spadaju i aktivnosti i okupljanja oko protesta „Granica postoji“, a na isti način treba gledati na najnoviji potez iz velikosrpske kuhinje – na pismo koje su predstavnici Republike Srpske u Parlamentarnoj skupštini BiH uputili američkom Senatu i Kongresu u kome su naveli da je BiH već dugo utočište radikalnih islamista i da nacionalističke politike najvećih bošnjačkih stranaka potvrđuju namjeru da BiH vladaju bez Srba i Hrvata.“

Vrlo je jasno da se radi o združenom rusko-srpskom pokušaju da se Bošnjaci u BiH tretiraju kao dvojnici Hamasa i da se palestinizira status Bošnjaka kako bi Srbija od BiH i Crne Gore pravila svoju verziju izraelskog tretmana Gaze.

Istovremeno, ovo je pokušaj Dodika i Beograda da ukine slobodu kretanja u Dejtonskoj BiH odnosno „dejtonski šengen“ po modelu kako je EU suspendirala Šengen zbog terorističkih opasnosti. To je dakle model da protesti „Granica postoji“, koristeći izliku navodnog prisustva terorista među Bošnjacima, postanu punktovi na enitetsku granicu.

Sumanuto je da Dodik pljuje po Americi i američkom ambasadoru, a Radmanović, Špirić i Vulić upozoravaju Senat oko navodnioh terorističkih ćelija.

NOVO PISMO
Zato moramo uputiti istim adresama zahtjev da Amerika sankcionira sve ruske hegemonističko-terorističke ćelije u RS te da Dodik i RS budu sankcionirani od strane Zapada zbog podrške Rusiji i Putinu jer RS je danas uz Beograd najjača ruska politička baza u Evropi.

Lično ću, uputiti istim adresama pismo u kojem ću ih upozoriti da su iz RS dobili pismo Putinovih „spavača“ i Putinovih „ćelija“ u BiH te poručiti da na pokušaj imputiranja terorizma Bošnjacima od Putinovih ljudi, SAD i EU moraju odgovoriti amputiranjem ruskog terorizma i velikosrpskog hegemonzima u RS-u, poručio je Mehmedović.